Η ΝΑΞΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ (7ος-10ος αι.)

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ και το Ινστιτούτο Ελληνο-Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών σας καλούν στη «Συνάντηση στη Νάξο», με θέμα: «Η ΝΑΞΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ (7ος-10ος αι.)»

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, Γ. Τσούτσος, Πολιτικός Επιστήμων, Συνεργάτης Βιβλιοθήκης Ιεράς Συνόδου, «Ο ναυτικός πόλεμος στο Αιγαίο στους σκοτεινούς αιώνες: το υγρόν πυρ».

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, Ελεωνόρα Κουντούρα-Γαλάκη, Ιστορικός, Ερευνήτρια (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), «Φυσικά ναξιώτικα χαρακτηριστικά από την αρχαιότητα και οι προσαρμογές τους στη μεσαιωνική εικονομαχική πραγματικότητα».

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, Β. Χρηστίδης, τ. καθηγητής Αραβικής Ιστορίας Πανεπιστημίων Columbia και Ιωαννίνων, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ελληνο-ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών, «Οι σχέσεις της Νάξου με το Εμιράτο της Κρήτης (9ος-!0ος αι.)».
 
Παράλληλα θα λειτουργήσει μικρή ναυτική έκθεση με ομοιώματα μερών του δρόμωνα και ενός μηχανήματος για την εκτόξευση του υγρού πυρός.

Χώρος εκδηλώσεων για 28 & 30 Σεπτεμβρίου:
αμφιθέατρο Ιάκ. Καμπανέλλης, στις 7.30 μ.μ.
Χώρος εκδηλώσεων για 29 Σεπτεμβρίου:
αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στις 7.30 μ.μ.

Στο πλαίσιο της «Συνάντησης στη Νάξο»:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, Εκδρομή στο Χαλκεί και στη Μονή, στη Παναγία την Πρωτόθρονο, στον Άγιο Γεώργιο το Διασορίτη και την Παναγία Δροσιανή.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, Εκδρομή στην Αγία Κυριακή, στην τοποθεσία Καλλονή, στ' Απεράθου, στο περίφημο μνημείο από την εποχή της Εικονομαχίας στη Νάξο.

Ώρα αναχώρησης: 9.30 π.μ. από τις Τρεις Εκκλησιές-Αγία Θεοδοσία, στη Χώρα.