Ανακοίνωση

     Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ δεν έχει καμία αντιπαλότητα με κανένα από τα πρόσωπα που απαρτίζουν το Δήμο Νάξου ή οποιοδήποτε άλλο φορέα ή οργανισμό. 
     Προφανώς δεν έχουν καταλάβει ο Δήμος και οι πολίτες-δημότες του Δήμου μας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια εισβολή: όταν μία κυβέρνηση για 22 μήνες λαμβάνει μέτρα τα οποία όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους πολίτες και όταν από την τοπική κυβέρνηση ο οποιοσδήποτε εκφράζεται όπως εκφράζεται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε είναι εκτός πραγματικότητας και ο ίδιος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Τι σημαίνει εισβολή: αν υποθέσουμε ότι κάποιος πολιορκεί μια χώρα και της επιβάλλει μέτρα τα οποία την οδηγούν σε αφυδάτωση οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και παραβίαση κατάφωρη του Συντάγματός της, τότε ο εισβολέας προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του θέτει σε εφαρμογή το στρατηγικό σχέδιο του αποκλεισμού της χώρας αυτής απειλώντας τη σήμερα με τη διακοπή της ενέργειας, αύριο με τη διακοπή του νερού, μεθαύριο με τη διακοπή των τηλεπικοινωνιών και στη συνέχεια με ό,τι άλλο μέσο έχει στη διάθεσή του. Αν αυτό δεν έχει γίνει κατανοητό από το Δήμο, τους λοιπούς δημόσιους οργανισμούς, τα τοπικά συμβούλια και συλλόγους και ο Δήμος συντάσσεται με τις αποφάσεις τύπου Δεκαβάλα τότε ανοίγει μία κερκόπορτα εναντίον του νησιού και των κατοίκων του οι οποίοι οδηγούνται στην εξαθλίωση.
     Επαναλαμβάνουμε ότι ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ δεν στρέφεται κατά προσώπων, δεν έχει τίποτα να μοιράσει με τον κ.Μαυρομμάτη ή τον κ.Δήμαρχο ή όποιους άλλους από το Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλουν όμως να κατανοήσουν την πραγματικότητα.
     Εάν ο Ιστορικός Όμιλος και πολίτες στραφούν δικαστικά εναντίον υπαλλήλων, οι οποίοι ενώ υποχρεούνται εκ του καθημαγμένου έστω Συντάγματος και οφείλουν να μην εφαρμόσουν διαταγές έστω κι αν προέρχονται από την κολοβή Βουλή και διατάξεις ακόμη και νομοθετήματα τα οποία στρέφονται κατά της εθνικής κυριαρχίας και εναντίον του ελληνικού λαού και τα εφαρμόσουν, τότε θα πάνε όλοι μέσα, δηλ. στη φυλακή. Αυτό να μην θεωρηθεί ως τρομοκράτηση των υπαλλήλων αλλά ως υπενθύμιση των υποχρεώσεών τους που απορρέουν από το Σύνταγμα.
     Επειδή δεν φανταζόμαστε ότι ο Δήμος θα λάβει τα απαραίτητα και τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των πολιτών απαιτούμε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» - Κ.Κ.Ε. και από την κίνηση «Πολίτες για τα Νησιά μας» - ΣΥΝ. - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να παραιτηθούν ως ψηλοδέλτια ως ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και να αναλάβουν ορισμένες δραστηριότητες για την προστασία των πολιτών και ας μην μας πουν ορισμένοι από αυτούς ότι κατέχουν το αλάθητο και ότι οι άλλοι θα πρέπει να προσχωρήσουν στο αλάθητό τους επειδή είναι ανάπηροι διότι σε αυτήν την περίπτωση τους θεωρούμε συνυπεύθυνους για ό,τι πρόκειται να συμβεί στον τόπο μας.
     Σε ό,τι αφορά το Δικηγορικό Σύλλογο εμείς ζητήσαμε την απλή συνδρομή του, δεν ζητήσαμε τίποτα άλλο, αλλά αν επιμένει στη στάση του αυτή έχουμε πολλά να τους καταμαρτυρήσουμε για σωρεία παραλείψεων που έχουν να κάνουν με την ιστορία και την ταυτότητα της νησιωτικής κοινωνίας.
     Τέλος, επαναλαμβάνουμε να αναλάβει ο Δήμος πρωτοβουλίες και να έρθει σε συνεννόηση με τους άλλους Δήμους των Κυκλάδων, όσοι είναι πρόθυμοι από αυτούς, για να διαμορφώσουν μια πολιτική πρόταση για τα νησιά και την προστασία των κατοίκων τους. Μπροστά σε όσα συμβαίνουν στην ήδη αποικία των Κυκλάδων ο Μάρκος Σανούδος μοιάζει με αρνάκι. 
     Το χρέος δεν το δημιούργησε ο ελληνικός λαός, το χρέος είναι παράνομο σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε.

Με τιμή,

Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ
π.Φλέα