ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ": ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κάτοικοι του Λιβαδιού,
κάτοικοι και επιχειρηματίες στις Αλυκές, στην Στελίδα, στον "Προκόπη", στην Αγία Άννα, στην Πλάκα, στον Ορκό, στις Βίγλες.
Αν δεν το γνωρίζετε, την σύσταση του ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψαν οι Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδος, Βενιζέλος. Την υπογραφή αποδέχτηκαν οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά στην διάρκεια της οποίας άρχισε η λειτουργία του.   
ΤΑΙΠΕΔ σημαίνει ότι το Ελληνικό Κράτος έχει παραιτηθεί από τα κυριαρχικά εμπράγματα δικαιώματά του (εκτάσεις γης, οικοδομήματα -σπίτια- και ότι άλλο στην πορεία προς την καταστροφή ήθελε προκύψει).  
Η Ελλάδα είναι το μόνο Ευρωπαϊκό κράτος που σε καιρό ειρήνης χάνει τα κυριαρχικά εθνικά δικαιώματά του στην επικράτειά του. Ιστορικό ανάλογο συνέβη πριν 73 χρόνια κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο 
Επομένως, όλα όσα προτάθηκαν (συγκρότηση διαπαραταξιακής, επίσκεψη σε "αξιωματούχους" του ΤΑΙΠΕΔ και άλλους κυβερνητικούς "φίλους" της Νάξου κλπ., που κάνουν μπάνιο στον "Προκόπη") επιεικώς μπορούν να χαρακτηριστούν σαν άσφαιρα πυρά, αφελείς ή και αδέξιες κινήσεις πολιτικού προσωπικού που βρίσκεται σε αμηχανία και μακάρι να πρόκειται μόνο γι αυτό.  
Η διαπαραταξιακή επιτροπή εξαιτίας της σύνθεσής της, της ιδεολογικής ετερομορφίας της και της κομματικής ένταξης των μελών της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα επειδή στην πραγματικότητα δεν το καταλαβαίνει και η δημοτική πλειοψηφία δεν ΘΕΛΕΙ να το αντιμετωπίσει. Το πολιτικό αποτέλεσμα των "διαπραγματεύσεών" της σας είναι ήδη γνωστό.   
Ο Δήμος και η Περιφέρεια ως θεσμοί και οργανικά συστατικά του Ελληνικού Κράτους έχουν στερηθεί του κυριαρχικού δικαιώματός τους πάνω στην εδαφική επικράτειά τους (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Νάξος). Αλλά ούτε και τα επιχειρήματα για προστατευμένη περιοχή NATURA των Οικολόγων Πράσινων κατάφεραν να υπερασπιστούν τη γη σας, όπως αποκάλυψε η σχετική για το θέμα συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.  
Ούτε η Δημοτική αρχή, ούτε η Περιφέρεια, αλλά ούτε και αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να προστατέψουν, με το επιχείρημα προστατευόμενη περιοχή NATURA, τις Αλυκές, τον Καλαντό, την Λαγκάδα καθώς και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών στις παραλίες της Νοτιοανατολικής Νάξου. 
Οι εκπρόσωποι στη Νάξο αυτών που απεμπόλησαν την εθνική κυριαρχία έσπευσαν να διαβάλουν όλους όσοι είχαν διαφορετική από αυτούς θέση, να συσκοτίσουν ή και να αποκρύψουν την αλήθεια από τους Ναξιώτες, δηλαδή την επιδείνωση της οικονομίας του νησιού, προκειμένου να τους αποτρέψουν να κινητοποιηθούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τα συμφέροντά τους, και να τους παραδώσουν στους εφησυχασμούς τους.  
Κάτοικοι του Λιβαδιού
οι ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ σας ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ άμεσα 
Κάτοικοι του Λιβαδιού, η γη στην οποία ρίξατε τα λεφτά σας, σ' αυτήν που οικοδομήσατε τις ζωές σας, πάνω στην οποία κτίσατε τις προσδοκίες σας για το μέλλον των παιδιών σας ΔΕΝ θα είναι πια δική σας! Ακόμα κι αν ο κατακτητής εμφανιστεί ως επενδυτής που θα εκσυγχρονίσει και θα διαχειριστεί για το δικό σας καλό τη γη σας, όπως σας λένε, εσείς είσαστε σε μειονεκτική θέση απέναντί του αφού σας είναι δύσκολο ή και αδύνατο να τον συναγωνιστείτε.  
Απειλείται ο τουρισμός! Απειλείται το τουριστικό προϊόν, οι υπηρεσίες και οι αντίστοιχες θέσεις εργασίας. Απειλούνται οι οικογενειακές επιχειρήσεις των δημοτών-πολιτών κατοίκων του Λιβαδιού και των νοτιοανατολικών περιοχών! 
Κάτοικοι του Λιβαδιού, ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ! Μην εγκαταλείψετε την υπεράσπιση των συμφερόντων σας στα χέρια του Δήμου και στους κομματικούς που μέχρι σήμερα υποστηρίζατε κι εμπιστευόσασταν. 
Κάτοικοι του Λιβαδιού  
                            ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!  
              ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  
                    ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!!! 
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ δεν αρπάζουν τις περιουσίες των πολιτών-δημοτών, δεν αρπάζουν τα λεφτά τους με φόρους και με χαράτσια, δεν αρπάζουν τις ιδιοκτησίες τους. Εμείς είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, είμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ: δεν παραχωρούμε τα δικαιώματα της Πατρίδας μας στους δανειστές-κατακτητές. 

Ο Γραμματέας της Δημοτικής Κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας  
Κωνσταντίνος Αντ. Κατσουρός