«ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ»

«Αντίλογος»!...πρέπει να υπάρξει αντίλογος...!
Λόγια δύο συμπολιτών μας, καλών προθέσεων, προσκολλημένων στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο καθημερινός καταιγισμός αποφάσεων, εντολών, πολιτικών, σε βάρος όλων μας, η έλλειψη πλέον ξεκάθαρα ανοιχτού ορίζοντα, η πολλαπλή πληροφόρηση, ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο μαύρα απ'ότι μας τα παρουσιάζουν και το ότι μας τα αποκρύπτουν - απαγορεύουν στα Μ.Μ.Ε. να ανακοινώσουν τις συνέπειες της πολιτικής τους στην κοινωνία - οδήγησε στη συνειδητοποίηση μεταξύ των μελών του ΠΑ.ΣΟ.Κ:
το «ναι σε όλα» δεν βοηθάει, δεν βοηθάει, πρέπει να υπάρξει ο αντίλογος και μάλιστα να προκύψει από τις εκλογές. 
Βέβαια, εξακολουθεί να τίθεται το ερώτημα αν υπάρχει άλλη πολιτική απ'αυτήν που εφαρμόζει το πολιτικό κατεστημένο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η απάντηση δόθηκε πριν χιλιάδες χρόνια με τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας: τότε, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν το χρησμό της Πυθίας, δηλ. ότι τα «ξύλινα τείχη» θα σώσουν την πολη, οι Αθηναίοι έπρεπε να αποφασίσουν μεταξύ δύο πολιτικών, ή τη σητωρία της πόλης-κράτους, με «ξύλινα τείχη», δηλ. με όρους του σήμερα του ελληνικού κράτους, ή τη σωτηρία των Αθηναίων, δηλ. των Ελλήνων, και αυτοί θα ήταν εκείνοι που θα ανάσταιναν τη χώρα τους, δηλ. την Ελλάδα.
Η ιστορία απέδειξε πόσο κοντόφθαλμη και ξεπερασμένη θα ήταν η πολιτική των ξύλινων τειχών, και αντιθέτως πόσο σωστή και δίκαιη υπήρξε και συνετή η επιλογή της σωτηρίας των πολιτών και της Ναυμαχίας στη Σαλαμίνα.
Εμάς, στον Ιστορικό Όμιλο ΑΡΣόΣ, μας χαροποιεί αυτή η συνειδητοποίηση των μελών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Πρέπει να υπάρξει ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ! όπως λένε τα μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Και μεις προσθέτουμε ότι σε κάθε κατεστημένη εξουσία που ασκείται σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα πρέπει να υπάρξει αντίλογος.