2η Συνάντηση στη Νάξο - Α' Κύκλος


Αφιερώνεται
στην Χρυσάνθη και τον Σταύρο Μπαλτογιάννη

Από 9 μέχρι 16 Σεπτεμβρίου


Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, Κυριακή Ρέμπα, Μαία-Νοσοκομείο Νάξου, "Το Ιατροκεντρικό Σύστημα και η Μαιευτική Τέχνη".
Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, Ιωάννης Φλ. Μπαρδάνης, "Τα μονοπάτια της Νάξου".
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, Μαρία Παπαγιάννη, Καθηγήτρια, Ιστορικό Αρχείο Νάξου,  "Εργαστήρι συντήρησης χαρτιού και βιβλιοδεσίας στο Ιστορικό Αρχείο Νάξου. Ενθαρρύνοντας την δημιουργικότητα και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από το δρόμο του εθελοντισμού".
Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, Σοφία Κατσουρού, Καθηγήτρια-Ιστορικός Αρχαιολόγος, "ΑΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 1930. Μέρες της Εκπαίδευσης Μέρες του Γυμνασίου Νάξου".
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, Κωνσταντίνος Ρούσσος, Αρχαιολόγος, "Οι Κυκλάδες και η Νάξος κατά την πρώιμη Βυζαντινή περίοδο: οι αρχαιολογικές μαρτυρίες".
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, Νικήτας Πάσσαρης, Αρχαιολόγος, "Ναοί με ανεικονικό διάκοσμο στη Νάξο. Η σύνδεσή τους με το κίνημα της Εικονομαχίας του 8ου και 9ου αι.".
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, Αλεξάνδρα Κωσταρέλλη, Βυζαντινολόγος, "Οι φορητές Εικόνες, βυζαντινές και μεταβυζαντινές, στη Νάξο".
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, Θανάσης Κωτσάκης, Ιστορικός, "Οχυρωμένες εξοχικές κατοικίες στο Αιγαίο (14ος-19ος αι.). Ιστορική προσέγγιση με έμφαση στην περίπτωση των πυργόσπιτων της Νάξου".

                                         Έναρξη ομιλιών 8 μ. μ.

Έκθεση αρχειακού υλικού 11-26 Σεπτεμβρίου
    
 Στο φουαγέ του αμφιθεάτρου "Ιάκ. Καμπανέλλης" από τις 19 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Νάξου, οργανώνουμε έκθεση πρωτότυπου αρχειακού υλικού - νοταριακά έγγραφα - μαρτυρίες μιας ιστορικής περιόδου μακράς διάρκειας, 15ος - 19ος αι., με τίτλο "Από το Φράγκικο στο Ρωμαίικο".


Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ